erfgoedparade locaties BOEi team faq pers contact
 

de erfgoedparade
is een feit

De erfgoedparade is een reizend feest van cultuur, verbinding en verwondering op unieke erfgoedlocaties. Wij geven theatergezelschappen, muzikanten, creatieve makers en verhalenvertellers de ruimte op bijzondere en spectaculaire plekken.

De Erfgoedparade is een initiatief van de VriendenLoterij en BOEi. Iconische gebouwen door heel Nederland, van voormalige kerken tot fabrieksgebouwen en kazernes, krijgen een nieuw leven en een nieuw publiek.

Vanaf 2022 zet BOEI zich in voor een nieuwe, jaarlijks terugkerende manifestatie. Culturele partners en erfgoedlocaties door het hele land leren elkaar vinden voor een stroom van nieuwe producties. Na jaren van stilte en isolatie openen wij deze plekken voor publiek en de culturele sector. Laat je inspireren en betoveren. Tijd voor ontmoeting, erfgoed en cultuur!

De pers over de erfgoedparade:

Dansend van de Laurenskerk abseilen – Open Rotterdam

Dansen in, op en boven de Sint Jan – BN de Stem

De erfgoedparade komt naar Friesland – Friesch Dagblad

Een dansvoorstelling op 72 meter hoogte: ‘Knap dat ze heelhuids beneden zijn gekomen’ (plus video) (NH Nieuws)

Video IJmond Nieuws: Dans naar de Hemel Wijkertoren

“Spektakel tijdens de week van de industriecultuur”, Noord Hollands Dagblad

Dansers en Freerunners op de Havenkerk – Algemeen Dagblad 

 

Over BOEi

BOEi is een pionier op het gebied van restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed. De organisatie wil leegstaand erfgoed een blijvende plek en functie in de maatschappij bieden. Het behoud van het cultuurhistorische karakter is daarbij een eerste uitgangspunt. De verhalen die de gebouwen met zich meedragen zijn daarbij echter minstens zo belangrijk.

De bijzondere verhalen van mensen die in de industrie of landbouw werkten of zich met geloof en zingeving bezighielden blijven zo samen met de gebouwen bewaard voor de toekomst. Maar door herbestemming van monumenten ontstaat er bovendien ruimte voor nieuwe hoofdstukken in het bestaan van een gebouw. Zo blijft het gebouw niet alleen in fysieke zin voortbestaan, maar leeft ook het eigen karakter voort.
De nieuwe missie voor 2022 – 2026 is om onze fascinatie voor betekenisvolle plekken te delen, door het doorgeven van haar verhalen en het voor iedereen beleefbaar maken door er maatschappelijke betekenis aan te geven.

faq

Wat is de erfgoedparade?

Wat is de erfgoedparade?

De Erfgoedparade verbindt de culturele sector (theatergezelschappen, muzikanten, creatieve makers en verhalenvertellers) aan bijzondere erfgoedlocaties. Met spektakelstukken voegen we nieuwe hoofdstukken aan iconische gebouwen toe. Benader ons vooral als u een goed idee of een passende locatie heeft. Neem contact op met info@erfgoedparade.nl, e.klaus@erfgoedparade.nl of l.spies@erfgoedparade.nl.

Pers

Perskit 2023 Tekst

Perskit 2023 Tekst

 

Perskit 2023 Beeld

Perskit 2023 Beeld

 

Contact

E-mail
U kunt ons per email bereiken via info@erfgoedparade.nl.
Wij doen ons uiterste best u zo spoedig mogelijk een antwoord
te geven.

Telefoon
Ook zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 033 760 0660.

Postadres BOEi
Postbus 2641
3800 GD Amersfoort

Bezoekadres BOEi
Onze Lieve Vrouw ter Eem Klooster
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort
Klik hier voor de routebeschrijving

KvK-nummer: 08075587

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d p a r a d e   n i e u w s